Ondertekenaars

Ida Dequeecker was een van de trekkers van Dolle Mina in de Belgische tweede feministische golf en mede-oprichtster van de FemSoc beweging (“Geen feminisme zonder socialisme, geen socialisme zonder feminisme.”) Ze was ook hoofdredacteur en columniste bij Rood, het magazine van de Socialistische Arbeiderspartij (SAP) en bij het feministische tijdschrift Schoppenvrouw.

Ze is mede-oprichtster van de hedendaagse groep Baas over eigen hoofd (BOEH) en actief bij Furia – het vroegere Vrouwen Overleg Komitee. Ze schrijft momenteel o.a. op DeWereldMorgen, de feministische blog De Tweede Sekse en hier op Fakra.be.

Evie Embrechts is een radicale intersectionele feministe, socialiste en schrijfster. Ze is oprichtster van de eerste Nederlandstalige feministische blog De Tweede Sekse, en de feministische groep Feministisch en Links (FEL). Ze was redactrice bij het feministische tijdschrift Scumgrrrls en schrijft al jaren artikels voor allerlei websites en tijdschriften.

Haar eerste boek, Feminisme – een nieuw begin (met Ida Dequeecker), verscheen maart 2016. Momenteel is ze bezig aan haar tweede boek (met Hanna Koppelaar) en aan een reeks columns onder de noemer Overvallen op de kruispunten.

Marijke Colle is socialiste, feministe en ecologiste van het eerste uur. Ze was directeur van het International Institute for Research and Education (IIRE) in Amsterdam en is actief in de Vierde Internationale, een democratisch socialistische strekking.

 

Ashley Vandekerckhove – radicale feministe, activiste, kernlid FEL – feministisch en links, schrijfster bij Dewereldmorgen.be, De tweede sekse blog, European Young Feminists, “Rebel to the grave”.

Intersectioneel radicaal feminisme is het antwoord op de verdere verrechtsing van onze maatschappij!

Ellen Satie – anarcha- / queerfeministe

Nina Nijsten – bibliothecaris en illustrator

Gudrun Vanheusden, radicale feministe en zine-maakster

Hanna Koppelaar, feministe

Lisa, stadsheks, actief in o.a. Queerilla

Hedwig Van Roost, feministe

Meryem Kanmaz

Rita Van De Bossche – Als aktief Furia-lid én strijdbare linkse militante juich ik dit initiatief van harte toe!

Ellen Verryt, mensenrechtenactiviste

Fatma Arikoglu

Chemma Mhallah, intersectioneel feministe

Hilde Gielen

Merel Terlien, Co-voorzitter van Furia

Tiffany Van den Abeele

Josee Van Wetter

Guillaume De Martelaer

Dzenita Ferizovic – “Als kind werd ik opstandig genoemd, als tiener werd het ‘moeilijk’ en nu ben ik ’te confronterend.’ Dat de wereld wreed is, heb ik vaak gehoord. Dat vrouwen het in andere landen moeilijker hebben. Dat vrouwen gewoon beter moeten opletten en meer verantwoordelijkheid moeten opnemen. Dat immigranten blij mogen zijn met de kansen die ze krijgen. Dat transgenders toch geen volledig begrip kunnen verwachten.
Dat alleen de blanke man volledig vrij is, dat is wat ik heb gehoord in al deze argumenten. Uiteraard teken ik.